Danas govorimo o jednoj političarki koja je definitivno zaboravljena na ovim prostorima. Njeno ime je Medlin Olbrajt, a šefovala je prostorima bivše Jugoslavije u periodu 1992-1995 godine. Nju su posebno zamrzili u Srbiji, jer je bila jedan od glavnih okidača za bombardovanje ove države 1999 godine. Može se reći da ni ona nije imala neke posebne simpatije za njih, a danas vam donosimo i razlog zašto je sve to bilo baš tako.

Ona je rođena 1937 godine u Pragu, a njen otac je bio američki diplomata, koji je radio baš u Beogradu, iz kojeg je morao da ode već 1939 godine, jer su već krenula predratna dešavanja i kuhanje sa strane Njemačke i Adolfa Hitlera, koji će se jako brzo pretvoriti u 2 svjetski rat. Ono što jako malo svijeta zna, jeste to, da je njoj ostala gorka pilula sa ovih prostora, a radi se o mladiću koji je iz Nikšića, iz Crne Gore.

Sve se to dešavalo 1954 godine, a mladić se zvao Njegoš, ona ga je čak dovela sa prijateljima kod oca u Beograd te iste godine na proglašenje ponovne diplomatije od strane Amerike, a njen otac će po drugi puta obnašati tu dužnost. Na prijemu je upoznala i majora Atertona, koji je bio u štabu Draže Mihailovića, bio je dosta stariji od nje, ali je već počeo da plete mrežu oko nje, jer se vidjelo iz aviona da voli da švrlja. 

Njegoš je krenuo na ferije, a ona mu je stavila ruku na stomak i rekla da je trudna, on je kao opečen ušao u voz, jer je dobro znao kakva joj je priroda. Kada se vratio ponovo u Beograd, najbolji drug mu je rekao da je spavala sa četvoricom njegovih drugova. 

Preporučeno