Još od davnina je poznato da je bijeli luk jedna veoma zdrava namirnica koja može da se koristi u različite svrhe, tako da će naša današnja tema upravo da bude dejstvo ove moćne namirnice, koju svi imamo u kući, a mnogi od nas ne znaju u koje sve svrhe možemo da ga koristimo.

Bijeli luk između ostalog štiti naš želudac od raznih infekcija i bolesti, a kako smo već naveli na samom početku to nije njegova jedina prednost, nego je bijeli lik dobar u još mnogo čemu, a jedna od stvari u kojima se još služi jeste kod osoba koje imaju visok pristisak. Još jedna jako korisna stvar jeste da ukoliko recimo imate upalu uha da vam bijeli luk može pomoći.

Ukoliko imate upalu uha, potrebno je da uzmete komadić bijelog luka i da stavite ga unutra. Na taj način ćete očistiti uho unutra, a kiselina iz bijelog luka će vam pomoći da odstranite strana tijela u slušnom aparatu. Međutim ono što mora da znate jeste da za ovu vrstu terapije treba da imate organski bijeli luk, a kada stavite komadić u uho, potrebno je da prespavate sa njim, a ujutro da uši isperete vodom. Ako imate slab imuni sistem, onda je bijeli luk prava namirnica za vas, jer on štiti kod prehlade i gripa, ali to nije jedina njegova namjena. Ostatak teksta pročitajte ovde.