Najbolji teniser u svijetu Novak Đoković je u nedjelju ispisao istoriju tenisa nakon što je osvojio svoju 23 Grend slem tituli na Rolan Garosu i ponovo vratio na prvo mjesto ATP liste. Novak je tako postao i jedini igrač u istoriji bijelog sporta koji je svaki Grend slem osvojio najmanje tri puta , a usput je oborio još nekoliko rekorda i dokazao da je najveći svih vremena . Iako su mnogi smatrali da nije bolji od Rogerera i Federera.

 

 

Tokom svoje velike i uspješne karijere Novak je često igrao i protiv svojih protivnika ali i protiv publike koa nije naklonjena njemu , ali je uvijek imao podršku svoje porodice i svog tima koji su i u Parizu bili u njegovoj loži . Veliku pažnju privukli su sin Stefan i kćerkica Tara , koji su svojim širokim osmjesima pokazali koliko se raduju zbog tatinog uspjeha , mada još uvijek isu ni svjesni šta to znači.

 

 

Novak je pozirao sa svojom porodicom , nakon što je podigao pehar i slikao se sa velikim brojem navijača. Malena Tara je u svojoj ružičastoj haljinici pobrala simpatije svih . Na porodičnim fotografijama se može vidjeti da je porodica uskladila i svoje stajlinge , pa je tako Stefan imao isti gornji dio trenerke kao i njegov tata , a mama Jelena je na sebi imala rozu boju , kao malena Tara. Ovi trenuci će dugo biti zapamćeni , a Novak se već u glavi sprema za Vimbldon i US open i ne krije da umu je želja da osvoji kalendarski Grend slem što nikome nije pošlo za rukom još od Roda Lejvera.

 

 

Preporučeno