Skoro pet mjeseci prošlo je prije nego što je pronađeno tijelo mladića Mateja Periše u Beogradu. Pored policije, veliki broj ljudi učestvovao je u potrazi za njim, i svi su negdje u dubini duše se nadali da će on biti pronađen živ i zdrav, i da će ova priča imati sretan kraj, ali to se nažalost nije desilo. Krajem prošlog mjeseca, tačnije 18.maja pronađeno je njegovo tijelo u Dunavu, koje je isplivalo kod Ade Huje.

Tijelo su pronašli ribari, i odmah pozvali policiju, koja je tada obdukcijom i DNK testom utvrdila da je riječ o nestalom Splićaninu. Ono što je jako bitno, jeste to da je Više javno tužilaštvo u Beogradu utvrdilo da njegova smrt nije posledica izvršenja krivičnog djela. Isto tako po nalogu višeg javnog tužilaštva u Beogradu, utvrđeno je obdukcijom da Matej na sebi nije imao povredu kostiju glave, vrata, trupa niti udova. Stigli su i toksikološki nalazi koji su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, kao i prisustvo etil alkohola. Također, u uzorku kose je identifikovan kokain i benzoilekgonin u tragovima. Komisijsko vještačenje obavila su tri vještaka, ljekara specijalista sudske medicine.

Podsjećanja radi, Matej je u Beograd došao zajedno sa svojim prijateljima na doček Nove godine, a kobne noći oni su izašli u noćnio klub Gotik, odakle je Matej izašao iznenada, i nije se javio svojim prijateljima, a kasnije se na nadzornim kamerama vidjelo njegovo kretanje po beogradskim ulicama, a na poslednjem snimku kod restorana Savanova vidi se kako on silazi stepenicama koje vode prema Savi, i njemu se tu gubi svaki trag. Iako njegovi najbliži nisu vjerovali da se on utopio jer su znali da je odličan plivač, na kraju njihove crne slutnje nažalost su se ostvarile.

Preporučeno