Poznati srpski glumac i režiser Radoš Bajić iza sebe ima veliku i blistavu karijeru sa više od 100 uloga kako na televiziji, tako i na filmu, te je dobitnik mnogih najznačajnijih profesionalnih i društvenih priznanja. Skoro pola vijeka je u ljubavi sa svojom suprugom Milenom a najviše je ponosan na svoju djecu kćerku Jelenu i sina Nedeljka, i svoje četvoro unučadi Sofiju, Lenku, Aleksandra i Filipa. Inače, Radoš je rođen 24. septembra sušne 1953. godine u selu Medveđi kod Trstenika, kao drugo i jedino muško dijete u seljačkoj porodici oca Miloša Bajića i majke Vere, a o tom periodu je znao reći:

” Pamćenje seže daleko, titra iznad seoskih zabrana i livada, ali uvijek zastane u danu kad je moja sestrica Radmila, koja je imala samo 13 godina, napustila ovaj svijet, bez grijeha i krivice. Odnijela ju je, kao anđela svijetlog lica i očiju, podmukla bolest kojoj tada nije bilo, a ni danas nema lijeka” ‒ sa suzama u očima govori Radoš. Njegova sestra je bila preminula veoma mlada, a baš sa njom je po prvi puta stao pred objektiv foto- aparata, a o tome danu je glumac otkrio ove stvari:

” Majka je za potrebe moje prve fotografije od nekoga iz sela pozajmila dva broja veće cipele jer svoje nisam imao. Jedva sam hodao u njima, sva sreća što nisam morao da idem daleko. Možda su te tuđe cipele bile prva uloga koju sam morao da odigram, sugestivno i samouvjereno, kao da su moje i kao da su mi taman” ‒ sjeća se čuveni glumac i režiser. Kako ovaj poznati glumac kaže, još uvijek pamti majčino lice, suze i naricanje i očeve vapaje i dodaje da je trenutak kad je sa Radmilom prvi put fotografisan zauvijek odredio njegov život.

Preporučeno