Skoro pa ni jedan vikend ne može da prođe, a da mi ne čujemo neke vijesti, da se negdje desila neka saobraćajna nesreća, kako kod nas tako i u ostatku svijeta. Najčešće su to neodgovorni vozači, koji su pod dejstvom alkohola, a koji sjednu za volan, i onda o onome što se kasnije desi suvišno je i pričati. U večini slučajeva dese se stravične saobraćajne nesreće gdje nažalost bude i ljudskih žrtava. Veoma bitno je naglasiti i to da je mnogo nesreća uzrokovano i zbog visokih temperatura, i zbog toga stalno stižu upozorenja da ukoliko putujete na dalje relacije da izbjegavate termine od 12 do 16 sati.

Međutim, ukoliko je zaista neophodno da putujete u tom terminu, onda morate praviti češće pauze, a vijest koju vam u nastavku donosimo, u cijelom regionu odjeknula je kao bomba, a radi se o tome da je sletio autobus sa puta, i prema prvim informacijama čak je 12 ljudi stradalo, dok je najmanje 43 osobe teško povrijeđeno. Riječ je o turističkom autobusu koji je dolazio iz Poljske, a koji je bio na putu prema Međugorju. Iz hrvatsje policije saopšteno je sljedeće:

” Teška prometna nesreća na A4 kod Brezničkog Huma. U slijetanju autobusa poljskih registarskih oznaka, prema prvim informacijama s terena, poginulo je 11 osoba, a nekoliko je ozlijeđeno. Osim policijskih službenika PU varaždinske, na mjestu događaja angažirani su i policijski službenici PU zagrebačke, više liječničkih i vatrogasnih timova. Promet dionicom Breznički Hum – Komin u smjeru Zagreba zatvoren je za sav promet i odvija se zaobilazno. Obilazak: čvor Breznički Hum-DC3-čvor Komin. Vozači molimo pratite upute policijskih službenika na terenu”. Autobus je iznenada sletio sa puta, dok uzrik nije jopš uvijek poznat, a među povrijeđenima je veliki broj djece.