U današnje vrijeme jedan od najgorih mogućih zanimanja koja vas mogu pogoditi, jeste posao policajca. Totalno nezahvalno radno mjesto, rizik je ogroman a plata nikakva. Jedina pozitivna stvar u cijeloj ovoj priči jeste benificarni radni staž i ništa drugo. Šta god da se desi loše u svijetu, 99,9% ljudi odmah zovu policiju, koja mora da bude prva na licu mjesta. 

Onda oni dalje zovu tužitelje, hitnu pomoć i ostale službe, tako da za njih jednostavno ne postoji radno vrijeme. Rade 24/7. Ono što gledate po američkim filmovima nikako nije daleko od istine, tako da je i više nego realno da je tako i u stvarnom životu. Na Balkanu je ipak malo drugačija situacija po tom pitanju. Međutim, da i oni ponekad znaju pretjerati, uvjerili smo se do sada u nemalom broju slučajeva. 

Vjerujemo da se svi sjećate slučaja iz Indianapolisa od prije par mjeseci kada je uhapšeni afroamerikanac izgubio glavu prilikom privođenja, i tada je krenulo opšte negodovanje širom Amerike povodom policijske brutalnosti. U nastavku vam također donosimo jednu brutalnu priču, koja se desila 7 decembra u Moskvi, a u glavnoj ulozi je opet bio policajac. Komšije su pozvale policiju, jer je mala djevojčica od 13 godina upucana u nogu, a pored nje je stojao muškarac sa pištoljem, sve je bilo jasno. 

On je dao nesvakidašnju izjavu, a to je bilo da je prolazio pored te zgrade, kada ga je djevojčica napala, a pošto je imao pištolj kod sebe, jer je policajac ali u civilu, on je od straha izvadio pištolj, i pucao djevojčici koja je autistična u noge. 

Preporučeno