Verujemo da ste svi pratili popularnu seriju Sulejman Veličanstveni, a sultanija Ajše Hagse Valide nam je poznata upravo po toj seriji a njen lik maestralno je odglumila Nebahat Čehre jedna od najboljih turksih glumica. Turska glumica je posle ovog lika napravi dužu pauzu a onda se vratila na male ekrane u seriji Ljubav i novac a svi su oduševljeni njenim izgledom, a s obzirom na to da ove godine puni 79 godina. Zapravo ne biste joj dali više od 50 godina a nejna lepota i dalje osvaja sve.

Ona je od malih nogu krasila nestavrna lepota pa je sa samo 15 godina bila Mis Turske i predstavljala svoju zemlju u Londonu 1960 godina. Dok je radila kao model, mnogi reditelji su je zapazili i počela je da dobija ponude za uloge u filmovima i serijama tako je započela također i jako uspešnu glumačku karijeru. Nebahat važi za jednu od najlepših turskih glumica a osim modelinga i glume, oprobala se i u muzičim vodama, kako ima i veliki talenat za pevanje. U skladu sa njenim karakterom uglavnom je dobijala uloge jakih i moćnih žena.

Kad Nebahat Čehre pitaju kako održava vitku figuru odgovara: “ojma nemam, ranije sam redovno odlazila u teretanu, ali sam često dobijala upale grla, pa sam prestala. Igrala sam tenis sve dok mi jednom nije pozlilo na terenu, tada sam se uplašila i to napustila. Ukratko, več desetak godina ne praktikujem nikakve sportske aktivnosti, a ni dijete”, rekla je jednom prilikom glumica, pa dodala:

“Imam snažan sistem autokontrole. Dva-tri dana mogu da jedem obilato, potom sasvim izgubim apetit. Dan obavezno započnem doručkom, ali nemam naviku da ručam. Večeru ne preskačem, a između toga jedem dosta voća.”

Preporučeno