Nekoliko puta do sada smo pisali o tome da sa dolaskom ljeta, lijepog vremena i visokih temperatura, dolazi i do pojave zmija, a susreti sa njima nimalo nisu prijatni, još ukoliko je u pitanju neka zmija koja je otrovna. Upravo taj neprijatni susret imao je jedan čovjek kojeg je ujela najotrovnija zmija na našem podneblju, a riječ je o poskoku.

Naime, čovjek koji je državljanin Švajcarske, a koji je inače porijeklom iz Samoljice koja se nalazi kod Bujanovca, a ljeto je odlučio da provede u svom rodnom kraju, susreo se sa najotrovnijom zmijom na našim prostorima, a riječ je o poskoku. Njemu je odmah ukazana potrebna ljekarska pomoć, u Službi hitne pomoći bujanovačkog Doma zdravlja, a onda je nakon toga prebačen u vranjsku bolnicu, a cijela ova drama odigrala se prije dva dana. Kako su rekli zaposleni u hitnoj pomoći, pacijent je van životne opasnosti, a rečeno je i to da ima oko 60 godina, i da je njega zmija ujela za prst na ruci, a pored njega u Hitnu stigla je i zmija.

Medicinski tehničar po imenu Saša Arsić rekao je sljedeće: “Čovek je hteo da uhvati tog malog poskoka i vrati ga u prirodu ne znajući o kojoj vrsti je reč. Iako ga je ujela, uspeo je da je uhvati, stavio je u kesu i doneo u našu službu. Kad smo videli da se radi o najotrovnijoj zmiji na ovom području odmah smo reagovali”, a dodao je i to kako je on sam nakon svega zmiju ponovo vratio u prirodu. Inače, otrov poskoka sadrži supstance koje izazivaju nekrozu tkiva i uništavaju krvne pločice trombocite usljed čega može doći do krvarenja u unutrašnjim organima. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Preporučeno