Ispijanjem obične crne kafe i uključivanjem cimeta u svoju dnevnu rutinu možete ubrzati metabolizam i postići željenu težinu. Lisa Richards, nutricionistkinja, savjetuje da ne dodajete mlijeko i šećer u kafu jer bi to moglo dodati nepotrebne kalorije vašoj prehrani. Ona preporučuje da svako jutro u kafu dodate jednu kašičicu cimeta jer on stimuliše termogenezu u telu, uzrokujući topljenje masnih naslaga. Ova prirodna opcija je bolja alternativa suplementima koji imaju slične učinke.

Liza je i sama isprobala ovu kombinaciju i za mjesec dana smršala šest kilograma, konačno se riješila tvrdoglavog sala na stomaku koji ju je godinama mučio. Međutim, da biste postigli najbolje rezultate, važno je redovno vježbati i održavati zdravu ishranu.Treba naglasiti da kombinacija kafe i cimeta nije čarobno rješenje za mršavljenje. Bez pravilne prehrane i fizičke aktivnosti, učinci će biti ograničeni. Samo ispijanje kafe s cimetom neće dati željene rezultate ako se ne usvoje zdrave prehrambene navike i redovna vježba.

Gubitak težine zahtijeva posvećenost i posvećenost, a podrazumijeva i značajne promjene u načinu života. To uključuje uravnoteženu ishranu bogatu povrćem, voćem, proteinima i zdravim mastima, kao i praćenje kalorijskog unosa i veličine porcija. Redovna fizička aktivnost je takođe ključna. Važno je odabrati aktivnosti koje su ugodne i održive, kao što su trčanje, brzo hodanje, vožnja bicikla ili vježbanje u teretani, te postepeno povećavati intenzitet vježbanja. Redovno kretanje je neophodno za gubitak težine i opšte dobro.

Preporučeno