Nekada davno je bilo puno teže živjeti bez moderne tehnologije, a danas kada nam je sve na dohvat ruke lakše je živjeti. Međutim, moderne tehnologije nam donose itekao negativnih momenata, ali kada se sve sabere i oduzme, ipak je moderna tehnologija jako korisna i pomaže u svim segmentima života. Mi se danas fokusiramo na video kamere i video nadzor koji je pomogao u jako puno situacija.

Ova stvar itekako je loše pala lopovima i kriminalcima, koji uvijek moraju da računaju gdje bi mogao biti video nadzor koji bi im itekako mogao odmoći, dok se saobraćajne nesreće, ubistva, pljačke i ostale situacije u jako velikom broju slučajeva rješavaju baš uz pomoć video nadzora. Na internet portalima svakodnevno možemo da vidimo neke šokantne stvari koje su upravo razotkrivene pomoću video kamere koja se zatekla u pravom trenutku na pravom mjestu. Tako vam mi danas donosimo priču iz Velike Britanije, gdje je jedan penzioner Stiven Mekiris koji ima 72 godine u svome dvorištu gdje ima malu šupu, uvijek zaticao pospremljen stol, a znao je jako dobro da je noć ranije uvijek sve ostavljao u neredu jer je radio neke sitne radove i popravke.

Njegova djeca su ga uvjeravala da je u pitanju duh, a onda je da ništa ne prepusti slučaju, jednu noć bukvalno napravio takav nered da se jedva moglo hodati. Kada je došao iduće jutro, opet je sve bilo uredno poslagano i složeno. Nakon toga je sa komšijom postavio i video kameru, a onda su se sledili kada su vidjeli da dolazi mali miš koji uzima šarafciger i pomoću njega vraća sve stvari u kutiju, a čak je pokušavao dići i predmete koji su i po dva puta teži od njega. Evo i sami pogledajte…

Preporučeno