Na društvenim mrežamna u današnje vrijeme možete da naiđete na jako veliki broj jako zanimljivih ispovijesti. Svakako da su najzanimljivije one poput naše današnje, a tiče se žena koje su u poznim godinama se ostvarile kao majke. Nataša Riter posljednje desetljeće živi u Sremskim Karlovcima, a rođena je u Novom Sadu. Trenutno ima 53 godine i radi na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Iako se ova informacija može činiti neuglednom, njezina je osobna priča prilično jedinstvena. Nataša je s 42 godine rodila kćer koja danas ima 11 godina. Nataša je prije toga bila u braku 20 godina nakon što je bivšeg supruga upoznala kao tinejdžerica.

Poput mnogih zaljubljenih djevojaka, oduvijek je maštala o tome da postane majka, zamišljala je kako će joj dijete izgledati, pa čak i birala ime za svoju kćer. No, kako je vrijeme prolazilo, Natašin san je ostao neispunjen. Unatoč gledanju svojih prijatelja kako zasnivaju vlastite obitelji, Natašin put do majčinstva postajao je sve teži kako se bližila četrdesetima, a njezin svijet bio je ispunjen tugom. Ovo je njena priča, ispričana za “Blic”. Prije nego što sam navršio 40 godina, prošao sam kroz razdoblje velikih emocionalnih i psihičkih previranja, koje je karakterizirao osjećaj šupljine i neizgovorene patnje. Želja za djetetom bila je toliko jaka da nikako ne mogu opisati mentalne i emocionalne šokove koji dolaze s beskrajnom nadom i razočaranjem. Kako su moje prijateljice jedno za drugim rađale djecu, ja sam slavila njihovu radost, a istovremeno osjećala neku vrstu poniženja sa svakom njihovom trudnoćom.

Nakon što smo godinama bezuspješno pokušavali zatrudnjeti, suprug i ja odlučili smo otići liječniku na pregled. No, bio je to još jedan udarac kada nam je liječnik rekao da nećemo moći imati djece. Iako sam bila spremna poduzeti potrebne korake, moj suprug nije bio. Na kraju se naš brak raspao i rastali smo se. U dobi od 42 godine počela sam osjećati kašnjenje menstrualnog ciklusa i žgaravicu te sam se morala suočiti s realnošću da majčinstvo možda neće biti u mojoj budućnosti. U mladosti sam imala problema sa želucem koji su me naveli da vjerujem da su svi budući zdravstveni problemi jednostavno rezultat tih prethodnih bolesti i menopauze. Unatoč svojim pretpostavkama, potražila sam liječničku pomoć kako bih izrazila svoju zabrinutost i podvrgla se temeljitom pregledu. Proces je započeo nizom testova i konzultacija s ginekologom. Nataša uzbuđeno priča za “Blic” da je ubrzo nakon toga uslijedio najintrigantniji i najneobičniji trenutak u njenom životu. Ginekolog je predložio ultrazvuk čisto preventivno, da se uvjeri da sve funkcionira kako treba. Nakon pregleda, liječnik je primijetio miome na maternici, koji se nalaze na prednjoj stijenci, kao i cistu na desnom jajniku.

Odmah sam zaključila da su ti problemi izvor mojih problema. Na moje čuđenje, liječnik je tada objavio da je sve u redu, ali da je tu i prekrasna, velika beba! Bila sam u nevjerici i tražila sam potvrdu, koju sam dobila pomoću eha i monitora. Nataša otkriva da srce njezine bebe kuca velikim intenzitetom, kao da je želi uvjeriti da je ono zaista prisutno. Prisjeća se kako je svom suprugu tada rekla da će razumjeti ako ne želi imati dijete i da može otići ako želi. No, na njezino olakšanje, sve je ispalo dobro. I ona i njezin suprug s radošću su prihvatili vijest, a njezina obitelj i prijatelji također su bili veliki prihvaćanje i podrška. Stajali su uz nju i dijelili njezinu sreću tijekom ovog novog poglavlja njezina života.

Preporučeno