Olivera Katarina je glumica i pjevačica , koja je u bivšoj Jugoslaviji smatrana za jednu od najljepših žena , i njenim taentom privukao se i predsjedik Josip Broz Tito , koji je bio opčinjen njom. Olivera Katraina je bila izvrsna glumica , koja je glumila u mnogi poznatim jugoslavenskim filmovima.

 

 

Gumica je rođena kao Olivera Petrović 1940.godine , u Beogradu . Nakon što je završila školovanje upisala je tadašnju Akadmiju za pozorište , film i radio , a nakon toga je dobila glavnu ulogu u predstavi Koštane koja je i proslavila . Poslije su uslijedile brojne uloge u filmovima kao to su Derviš i smrt, Polenov prah i mnogi drugi .

 

 

Oliverinoj ljepoti se divio cijeli svijet , a muškaci su joj padali na koljena . Olivera je izdala i svoju autobiografiju u kojoj je tada opisala svoje susrete s Titom , i iznijela tvrdje da su je njegova supruga Jvanka i Titovi ljudi trovali , jer je kao kaže Jovanka bila ljubomorna na nju. Između ostalih njoj se udvarao i jedan monarh , čiji identitet nije željela da otkrije , je je u međuvremeu postao kralj u svojoj zemlji . Olivera je jedno izvjesno vrieme ivjel u Parizu , a njeni roditelji su vršili pritasak na nju da ostavi pjevanje i da završi pravni fakultet , Nakon što se vratila u Jugoslaviju udala se za redatelja Vuka Vuča , ali je taj brak trajao samo dvije godine . Olivera e danas potpuno zaboravljena , i živi sama , a nacionalnu penziju nikada nije dobila iako je za nju aplicirala više puta. Olivera i danas izgleda veoma dobro , iako je već davno prešla osmu deceniju života.

 

 

Preporučeno