Svjetski poznate ličnosti imaju savjete za žene starije od 50 godina koje se žele pomladiti jer često rade kritične pogreške. Nažalost, ne postoji čarobno rješenje koje može vratiti kazaljke vremena unatrag. Iako tretmani kao što su botox, mezoterapija i hijaluronski fileri mogu privremeno riješiti probleme i izgladiti bore, njihovi učinci nisu trajni. Posljedično, ključno je dati prioritet brizi o sebi, koja ne zahtijeva značajnu količinu vremena, ali može napraviti ogromnu razliku. Loša prehrana, pušenje, nedovoljno sna i stres značajni su protivnici besprijekorne kože, a to je opće poznato. Žene starije od 50 godina zahtijevaju više pažnje, vremena i truda kako bi održale elastičnost, sjaj i ljepotu svoje kože.

Tek tada mogu izgledati najbolje što mogu i osjećati se samouvjereno. Sindi Crawford (57) navodi da svakodnevno nanosi hranjivu masku, serum s vitaminom C za uklanjanje mrlja i hidratantnu kremu za suzbijanje suhoće koja se javila nakon ulaska u menopauzu. Kako bih osigurao da moja koža ostane elastična i zdrava, uz vitaminske dodatke konzumiram suplemente kolagena. Moja rutina njege kose uključuje redovito nanošenje pakunga za kosu, povremeno bojanje u boju meda i selektivno uklanjanje nekoliko pramenova. Od vizažista sam naučila da su proizvodi u kremi bolji od proizvoda u prahu jer potonji naglašavaju bore. Odgovor na vaše pitanje o tajni lijepih žena je jednostavan: sreća, zdravlje, ljubav i čest osmijeh.

Sharon Stone, 65-godišnja glumica, ne opterećuje se modom i može se naći u opuštenom stanju bez imalo frizure i šminke. Prije je bila vrlo pažljiva oko svog izgleda zbog vanjskih očekivanja da uvijek izgleda najbolje što može. Međutim, sada se bori protiv svojih bora i fokusira se na održavanje svoje ljepote uravnoteženom prehranom koja uključuje puno voća i povrća. Pijenje dovoljno vode također pomaže da njezino lice ostane hidratizirano i sjajno. Konačno, Stone hoda pet kilometara svaki dan kako bi ostao aktivan i zdrav. U sklopu svoje svakodnevne rutine na lice nanosim serum i kremu s retinolom, a potom i toniranu kremu. Kad mi se prohtije, sama podšišam kosu, a kad treba, izravnam je. Uživam nositi parfeme, posebno “Chanel No. 5”.

S 56 godina Salma Hayek smatra da je za zdravu kožu potrebna uravnotežena prehrana koja se sastoji od voća i povrća te puno tekućine. Važno je redovito koristiti kreme i serume jer će se dobrobiti dugoročno isplatiti. Naglasite svoje najbolje osobine ako ih već imate i ne bježite od tjelovježbe – čak i lagana tjelovježba poput plivanja može učiniti čuda. Naposljetku, Joan Collins, koja ima 90 godina, smatra da je elegancija ključna za ženu i uvijek pazi da bude dotjerana kad god izađe.

Kad se ošišam, odlučujem se za šešir. Debeli nakit je izvanredna karakteristika za žene. Što se tiče osobne njege, ulagao sam u skupe proizvode, ali sam nakon toga otkrio da cijena ne ukazuje na učinkovitost. Losion za tijelo i hidratantna krema za lice dovoljni su za moje potrebe. Što se tiče kose, ona bi trebala biti oprana, puna i bez sijedih. Osim toga, za žene je ključno da ne zanemaruju svoje zube kako stare.

Preporučeno