Na našoj domaćoj estradnoj sceni mnogo je novih izvođača koji pokušavaju da nađu svoje mjesto pod suncem, ali svakako da su tu i oni koji traju već decenijama i koji su za to vrijeme izgradili nevjerovatne karijere i snimili brojne hitove. Ali malo je onih koji su uspjeli da se proslave kao pjevačica Lepa Brena, koja je od svog pojavljivanja postala omiljena, i ljudi su je čak proglasili i fenomenom.

Dok je još postojala Jugoslavija ona je punila stadione, a i danas se nalazi na samom vrhu. Pjevačica je nedavno napunila 60 godina, ali ona je i dalje aktivna i nastupa, a kada je u pitanju njen privatni život malo je onih koji znaju da ona ima sestru i brata koji su također poput nje talentovani za muziku. Jednom prilikom ona je za medije ispričala kako su njih njihovi roditelji tjerali da treniraju razne sportove, i da se bave sa raznim aktivnostima samo da bi se makli sa ulice, a od kako je Brena u njihovoj kući uvijek je bilo i pjesme.

Njena rođena sestra Faketa počela je muzikom da se bavi prije njen, dok je njen brat Faruk svirao harmoniku u bio je član benda Mačak miša. Nedavno on je bio gost u jednoj muzičkoj emisiji, gdje je pokazao koliko je talentovan za muziku i za pjevanje. U toku svog odrastanja najviše su slušali sevdalinke i muziku sa festivala poput Ilidže i Beogradskog proleća a sve troje su pjevali i u horu. Njena sestra otišla je da živi u inostranstvo, dok njen brat i dalje živi u Brčkom u kojem su rođeni i dan danas svira harmoniku.

Preporučeno