Članak objavljen 11 novembbra 2021 godine, na zenaportal.info, osvanuo je senzacionalistički naslov u kojem je stojalo da će svi hrvatski gradovi da budu poplavljeni, a da će velike poplave i voda da stigne čak i do Mostara, što je totalna neistina, i tretira se kao lažna vest. Ovaj naslov je preplašio čitatelje koje dolaze iz Hrvatske, i mi im se izvinjavamo ovim putem.

U samo tekstu orginalnom, pisalo se o globalnom zatopljenju u celom svetu, i kako bi za 50 godina, kao posledica svega toga, moglo doći do velikih svetskih poplava, koje bi se odrazile i na Balkan, konkretno na Hrvatsku. Sam naslov je sugerisao da bi prvo bili poplavljeni gradovi koji se nalaze uz obalu jadranskog mora. Međutim u tekstu se nigde nije spomenuo mostar i da bi voda mogla doći do njega i potopiti ga.

Raskrinkavanje.ba je jako lako došlo do podatka da je Mostar na nadmorskoj visini od 60 metara, tako da čistom logikom, on ne bi mogao biti potopljen kada bi se nivo mora podigao za 9 metara kako se navodi u samom članku.

Vođeni činjenicama do kojih je došlo Raskrinkavanje.ba celi članak kao i sami naslov se definiše kao klikbejt i prenošenje lažnih vesti, i mi se još jednom izvinjavamo svima onima koji su pročitali naslov te se uznemirili.

Preporučeno