Nakon dugog israživanja naučnici su utvrdili da ima neka razlika između jutarnjih navika koje izazivaju neravnotežu u tijelu a to dovodi do stvaranja viška kilograma. Trebamo obratiti najviše pažnje na vrijeme kada jedemo. Naučnici su dokazali da obilan doručak i lagana večera su najučinkovitiji kada želimo potići odgovarajuću težinu.

Treba izbjegavati hranu koja se temelji na čestim obrocima i grickanju po cijeli dan. Doručak ne smije biti previše kaloričan a ručak osrednji dok večera mora biti sasvim lagana. Masnoća najviše sagorijeva od sunčeve svjetlosti iglavnom masti bijelog tkiva. Ovo otkrće do kojeg se došlo je dokazalo zbog čega ljudi tokom zime dobijaju na težini jer nema sunčeve svjetlosti .

Nakon svakog buđenja treba popiti čašu vode i  to se pokazalo kao veoma efikasna ideja . Voda ubrzava metabolizam što smanjuje rizik od dobijanja masti a takođe pomaže tijelu da se oslobodi štetnih toksina. Jutarnjim vježbama se može smanjti apetiti jer poslije vježbi jedu manje hrane tokom dana.

Preporučeno