Cijela regija je ostala zatečena na vijest da je snažna eksplozija potresla sinoć glavni grad Hrvatske Zagreb, nešto nakon 23 časa. Mnogi građani su se nakon toga bili uznemirili te su bili izašli na ulice, a to su napravili i studenti koji žive u domu nedaleko od Jaruna gdje se i desila eksplozija. Pronađen je krater, kao i dijelovi nečega što je ličilo na avion prema nekim navodima, ali i pronađen je i padobran. Policija i drugi timovi su odmah izašli na lice mjesta i uviđaj je trajao do zore, a prema navodima nekih medija iz Hrvatske, na letjelici se vidi crvena petokraka, kao i neki natpisi koji su na ćirilici. Neki specijalizirani mediji su utvrdili da se tu radi najvjerojatnije o strategijskoj bespilotnoj letjelica Tu-141 Vr Striž.

Hrvatski mediji prenose nezvanične informacije da se na letjelici vide crvena petokraka kao i ćirilična slova. To po nekima ukazuje na vjerojatnoću da iako je ruska vojska povukla iz upotrebe ove izviđače iz operativne upotrebe, da ih je ponovo vratila i da su korišteni najvjerojatnije u izviđanju zapadnog dijela Ukrajine uz granicu sa Mađarskom i Poljskom, te da je vjerojatno ova letjelica u jednom trenutku preko Mađarske nastavila svoj put prema Zagrebu.

Prema nepotvrđenim informacijama, par kilometara od mjesta pada letjelice nađen i padobran sa snimkom. Ono što je mnogima zanimljivo u cijeloj ovoj priči je pitanje kako je ova izviđačka bespilotna letelica stigla do Zagreba. A ono što je najviše zanimljivo jeste da je ova bespilotna letjelica prošla neopaženo kroz čitav sistem osmatranja i upozoravanja NATO i pala u širi centar Zagreba.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE

 

Preporučeno