Dilara Davidović, turska državljanka, već petu godinu živi u Bosni. Vjenčala se sa Aleksandrom i zajedno imaju ćerku. Uprkos predrasudama koje su vladale u njenom zavičaju, čini se da se Dilara dobro snalazi u novom domu, a mnogi su je hvale zbog toga. Često dijeli video snimke svog svakodnevnog života na društvenim mrežama. Jedna od priča koja se pojavila o njoj je da je svojevremeno gajila diskriminatorske stavove prema Srbima. Međutim, ona je prkosila društvenim normama i odlučila se udati za Srbina uprkos tome što joj je rečeno da je to protiv islamske vjere.

Dilara, glumica sa diplomom pozorišta na turskom koledžu, bila je srećna što ne vjeruje u glasine o tome kako da unapredi svoju karijeru. Ona je objasnila da svi u industriji žele nešto drugačije, kao što su veće uloge u TV emisijama. Direktori je često pozivaju na večeru, čak i ako ne želi da ide. Međutim, njen život se promijenio kada joj je otac rekao da se sele u Bosnu kako bi osnovali kompaniju. Dilara je bila iznenađena vijestima i pitala koliko će dugo ostati, ali je njen otac insistirao da se sele i nije bilo rasprave.

Jedne kobne subote, ponovo sam se odvažio sam. Tog dana sam upoznala svog budućeg muža, koji je slučajno bio iz Bosne i Hercegovine i bio je Srbin. Od tada sam se dobro integrisao u njegovu porodicu i razvio blizak odnos sa svojom svekrvom, sa kojom trenutno živim. Često je nazivam “mama” i cijenim naše vrijeme provedeno zajedno. Uprkos našoj bliskoj povezanosti, postoje uočljive kulturološke razlike između naše dve zemlje. Na primjer, teško se prilagođavam običaju da se ljubim tri puta u Bosni jer sam u Turskoj navikao ljubiti samo dva puta.

Preporučeno