Za sve domaćice i samce došaao je i najgori deo u godini kada su temperature krenule da padaju napolju i kada se veš mora ssušiti na neke druge bnačine. Mnogi će pomisliti i reći, pa ima mašina za sušenje veša, ali jednostavno nisu svi u mogućnosti da sebi priušte mašinu za sušenje veša, tako da su prinuđeni da se služe alternativnim načinima da osuše već u kući što svakako nije idealn način.

Tako da kada uđete nekome u stan ili kuću vidite veš po radijatorima, okačeno po vratima, prozorima, ali i žicama za sušenje veša. I onda kada se miris veša koji se suši pomeša sa mirisom kuhane hrane, ljudima jednostavno ne bude dobro. A šta tek reći za isparenja koja izlaze iz veša, a radi se o mirisu deterdženta i omekšivača, onda tek nastaje jako veliki problem, pogotovo za osobe koje imaju bronhitis, i ostale probleme sa disajnim putevima.

Naime, previše se vlage otpšušta u vazduhu u prostoriji gde spavamo pre svega, i onda se nameće pitanje kako će ljudi koji imaju astmu da sve to prebole i prežive uopšte. Po mišljenjima stručnjaka, najveća “smrt” su čarape koje su povešane po radijatorima, jer one najviše otpuštaju vlage u vaš životni prostor.

Zato je savet stručnjaka da i ako sušite odeću u kući, onda pod obavezno svakih sat ili sat i po napravite veliku promaju u kući od najmanje 10 minuta. Na taj način ćete svu nepotrebnu vlagu koja se stvorila u vazduhu izbaciti napolje. Recite nam kako vi sušite veš u vašoj kući?

Preporučeno