Situacija u Srbiji povodom korona virusa je i više nego alarmantna iz dana u dan. Svaki dan imamo preko na hiljade oboljelih od korona virusa, a kako dani prolaze taj broj je sve veći i veći, i ne nazire se kraj kada bi moglo sve pokako da stane. Kako su doktori iz kriznog štaba najvaili, jako brzo mogli bi doći jako brzo i do 10.000 oboljelih na dnevnom nivou.

Zaštitne maske su i dalje obavezne na javnim mjestima koja od nedavno rade samo do 18 sati, ali ni to nije imalo previše efekta, tako da su jako bvlizu odluke da se vandredna situacija podigne i na malo viši nivo. Svijet se jako boji opet neke nove vandredne situacije, a u Srbiji je svakako najveći strah od uvođenja policijskog časa, koji je u najgorim danima, znao trajati i po 4 dana, to jeste od četvrtka do ponedjeljka ujutro.

Povodom cijele ove situacije, kasno sinoć je krizni štab se uživo obratio naciji povodom Novogodišnjih i božičnih praznika, te je uputio apel svim građanima, da neće biti nikakvih javnih okupljanja po trgovima, kao ni organizovanih dočeka najluđe noći u godini. Kako je Predrag Kon rekao mjere su trenutno uvedene, a opasno se razmatra i opcija da se zatvore granice pred same novogodišnje praznike.

Njegova je preporuka, da se za Novu godinu ne stvaraju nikakve guzve, jer ce policija sve kažnjavati koji se spontano krenu opuštati po gradskim trgovima, isto vrijedi i za božićne praznike koji su jako blizu, tu pred vratima. Koje je vaše mišljenje o svemu?

Preporučeno