I dalje smo u znaku korona virusa, koji je svakako uzeo maha u posljednjih skoro godinu dana. Svako jutro kada otvorimo internet portale, samo čitamo vijesti o broju zaraženih osoba, kao i broju umrlih. Ono što je zabrinjavajuće u posljednje vrijeme je to, da je sve više mlađih osoba završilo na respiratorima, pa tako opreza nikada ne bi trebalo da manjka u ovome slučaju. 

Jako kje veliki broj poznatih čjudi obolio od samog covida 19, a mnogi od njih su i preminuli. Čak i oni koji se oporave, imaju jako ozbiljne posljedice i jako brzo se umaraju, i svi generalno imaju problema sa plućima, zato, još jednom, gdje god da idete nosite zaštitne maske. Radoš Bajić poznati srpski glumac i režiser.poznatiji po ulozi Radašina u seriji “Selo gori a baba se češčja”, bio je jako oprezan po pitanju protekcije od same zaraze.

Međutim, ni to ga nmije spriječilo da se razboli i bude pozitivan na covid 19. Kako je rekao bio je jako oprezan, a masku nije skoro nikako skidao. 8 dana je bio u izolaciji, a posljednjih 6 dana je već u samoj bolnici, i proživljava jako teške trenutke. On je trenutno na KBC Bežanijska Kosa, i oduševljen je medicinskim osobljem, koje obavlja itekako dobar posao oko samih pacijenata. 

Kako mu je rekao glavni doktor, koji ga vodi na liječenju, on bi do Nove Godine trebao da bude kao nov čovjek, ali ne bi trebao nigdje da izlazi, dok se sve ne stiša na vrijeme. Zabranio mu je i cigare, bez kojih apsolutno ne može da živi, ali šta je tu je?

Preporučeno