Vjerujemo da vas je apsolutno sve privukao današnji naslov, jer je Balkan svakako područje gdje jako veliki procenat ljudi vjeruje u predviđanja i stare legende. Ovdje je Baba Vanga postigla veliki uspjeh u prošlosti, a da je živjelka u današnje vrijeme. žena bi se preko noći obogatila koliko bi zapravo imala mušterija i jako puno posla. 

Danas govorimo o jednom događaju o kojem se apsolutno jako puno pričalo u prošlosti, to jeste u posljednjih 20 godina. Kako što možete i da vidite po samom naslovu, radi se o smaku svijeta, za kojeg je bilo govora da će se desiti na prelazu iz 20 u 21 vijek, to jeste tačno na Novu 2000 godinu, međutim, kao što se moglo i vidjeti, nije se apsolutno ništa desilo. 

Majanski kalendari su bili krivi za to svjedočenje i predviđanje, a apokalipsa se kao što se može vidjeti, nije niti desila. Međutim, ako samo malo pogledamo kako se ljdi ophode i ponašaju prema planeti zemlji,ne bi nas čudilo da vidimo neke velike klimatske promjene i velike požare ili poplave na ovim prostorima. 

Prema posljednjim predviđanjima smak svijeta ne mora da bude samo jedan određeni datum, nego da krene na taj datum i da traje određeno vrijeme, dok cijela planeta se ne ugasi. Jedan Jugoslovenski naučnik je napisao u jednoj knjizi 1972 godine, da imamo još samo 75 godina života, i da će sve otprilike da krene ove godine, ali da će taj smak svijeta trajati jako dugo vremena. Da li je možda mislio na korona virus i cijelu ovu pandemiju koja nam se trenutno dešava, ostaje nam da vidimo. 

Preporučeno