Seka Aleksić je definitivno jedna od najiskrenijih pevačica koje nam dolaze sa ovih prostora. Jako je teško radila, i pored svoh teškog detinjstva, koje je proživela kao izbeglica, a odrasla je jako rano. Sa 16 godina je već krenula da peva u kafani, da bi nekako pomogla majci koja je morala da othrani nju i braću, a od oca nije bilo neke vajde, jer se bio odao alkohlolu, i od njega definitivno nije bilo neke pomoći.

Međutim, sve joj se to posle vratilo kroz muziku, jer je ostvarila i više nego solidnu karijeru. Nakon uspeha koji je ostvarila Seka se nije promenila i dalje je ostala prizemna što pokazuje i njen način života, i ne živi uopšte kao i druge srpske zvezde. Ona je sa svojim mužem Veljkom otišla iz Beograda i u Staroj Pazovi napravila kuću po svojim zamislima i željama, daleko od gradske gužve i vreve.

Komšije ih itekako cene i vole. Seka se posvetila svojoj deci i ne nastupa više često, ali je u doba korone se okušala i u voditeljskom poslu. Ona je jednom prilikom ispričala da joj je Veljko za godišnjicu braka kupio pištolj nakon što je položila za dozvolu, što je više nego neobična stvar i poklon za jednu ženu. Ona ga je pitala da li je svestan šta joj kupuje a on je odgovorio da jeste, i neka se nađe, nikad se ne zna. Zajedno su otišli u prodavnicu oružja a kada su tamo došli prodavac je samo upitao zar je dotle došlo? Da li je po vama ovo normalna stvar i poklon za jednu ženu?

Preporučeno