Medlin Olbrajt je neko ko je na ovim prostorima, a najčešće u Srbiji osoba persona non grata, i koja nije nikako dobro došla u ovu zemlju. Prije par dana smo pisali o njoj, kako je imala veliku ljubav iz Crne Gore, u svojoj mladosti, izvjesnog Njegoša sa kojim je ostala u drugom stanje, ali on nije htio da prizna to dijete, jer dok je bio na poslu, čuo je da je imala divlji seks sa njegovih 5 najboljih prijatelja. 

Njena povezanost sa Balkanom doseže još period od prije 2 svjetskog rata, ali i nakon istoga, jer je njen otac bio ambasador Amerike u Beogradu, tako da je cijelu svoju mladost provela faktički u Beogradu, Iz tih dana ide njena netrpeljivost prema ovim prostorima, a posebno prema Srbiji, a svoje simpatije otvoreno daje kosovu, za kojeg konstantno lobira u svim mogućim pogledima, pa i kod novog predsjednika Amerike, Džo Bajdena. 

“Kosovo i dalje ostaje test za demokratiju, ali uz veliku pomoć američkih parlamentaraca i Albanske dijaspore, može se napraviti da Kosovo bude jedna prosperitetna zemlja, koja će jako brzo da uđe u Evropsku Uniju”, rekla je Olbrajtova na nedavno održanom okruglom stolu koji se održao u Vašingtonu. 

Ona je istakla da je krucijalni problem na Balkanu priznavanje i nezavisnost Kosova kao države, i da će ona iskoristiti svu svoju moć kod novog predsjednika, da ona bude i konkretno priznata. Ona je dolila ulje na vatru kada je rekla da bi opet amenovala bombardovanje Srbije, jer je ona tada pod Miloševićem bila jedno veliko zlo za cijeli Balkan. 

Preporučeno