Poznata hrvatska pop pjevačica Doris Dragović je na vrhuncu svoje karijere bila u osamdesetim i devedesetim godinama , kada se smatrala regionalnom zvijezdom . Ona je sa pjesmom “Željo moja” predstavljala Jugoslaviju na Evroviziji 1986.godine , a samo neki od njenih velikih hitova su Malo mi za sriću triba , Robujem i Marija Magdalena.

 

 

Doris dana jako rijetko nastupa , a mediji pišu da se povuka sa muzičke scene zbog brojnih skandala koji su vezani za njeno ime . Poznao je da je Doris već decenijama u braku sa bivšim splitskim vaterpolistom Mariom Budimirom , koji joj je kako je nekoliko puta istakla u svojim Intervijuima u životu najveća podrška i oslonac.

 

 

Doris je smatrana za veliku zavodnicu , a navodno je u nju bio smrtno zaljubljen Željko Ražnatović Arkan . U to vrijeme početkom devedesetih njih dvoje su se često sretali a Arkan je zbog nje razmišljao da napusti suprugu. Međutim kada se desio rat na našim prostorima , oni su se razdvojili i ikada se više nisu sreli. Svojevremeno su Doris povezivali sa poznatim bosanskohercegovačkim pjevačem Harijem Varešanoviće , i to je bilo krajem osamdesetih godina , dok je on bio u raku sa suprugom Aidom . Nekoliko puta su zajendo viđeni u javnosti , a Hari koji se oženio veoma mlad i postao otac , poslije je priznao da nema poroka što se tiče alkohola i kocke , ali od žena nije mogao pobjeći . On i Doris su se tajo viđali po hotelskim sobama , a ona je zbog njega svaki vikend dolazila u Sarajevo . Iako nikda nijedno od njih ovu vezu nisu potvrdili.

 

 

Preporučeno