Vasilija Radojčić, renomirana pjevačica, poznata je po obradi popularne pjesme “Na Uskrs sam rođena”. Međutim, njezin život bio je daleko od postelje od ruža. Iako je nema više od desetljeća, njezina je glazba i dalje živa i popularna kao i uvijek. Njezin repertoar sadrži mnoštvo pjesama s vrha top ljestvica koje često tražimo u lokalnim pojilištima.

Vasilija je pjevala razne pjesme, među kojima su „Dimitre, sine Mitra“, „Raduj se domaćine“, „Milane moj, kad u vojsku pođeš“, „Na Uskrs sam se rodio“, „Mito, bekrijo“, „Ajde. , Jano, igrajmo kolo“, „Jesi li, žao mi je što se rastajemo“, „Pjevala ptica sojka“ i mnoge druge. Međutim, malo je informacija dostupno o njezinu osobnom životu. U jednom intervjuu Vasilija je otkrila da je udovica. Osjećam se kao da je bilo jučer da je moj voljeni suprug Milan preminuo prije šest godina, a ja još uvijek duboko žalim za njegovim gubitkom.

Povrh toga, povrijedili su me moji kolege glazbenici jer sam više puta bezuspješno tražio pop mirovinu. Unatoč tome što sam važio za pjevača s najviše snimljenih pjesama u biblioteci Radio Beograda, bio sam zanemaren dok je Cune Gojković primao mirovinu. Unatoč nedavnom snimanju 60 antologijskih pjesama za PGP RTS i obećanom trostrukom albumu, desetak mojih pjesama uvršteno je u zajednički glazbeni projekt bez mog znanja. Te su mi poteškoće otežavale pjevanje jer se često osjećam preplavljeno emocijama, kao što sam jednom spomenula u intervjuu iz 1980. u kojem sam se prisjećala trenutka kada sam upoznala Milana, ljubav mog života koja mi još uvijek jako nedostaje.

Vasilija Radojčić, poznata pjevačica, rođena je i odrasla u Kragujevcu. Tamo je završila gimnaziju, a potom je upisala francuski jezik na Filološkom fakultetu. Otkriven je njen pjevački talent, te je 1958. godine počela raditi kao solistica Radio Beograda. Godine 1961. potpisala je ugovor s PGP-RTS-om i počela snimati glazbu. Šezdesetih godina prošlog stoljeća Radojčićeva karijera počinje uzletjeti, a njezine pjesme instantno postaju hitovi u kojima uživaju različite generacije. Njezin jedinstveni stil pjevanja, kojeg karakteriziraju emotivne i duševne interpretacije, osvojio je veliki broj obožavatelja. Preminula je 2011. godine, a kremirana je na Novom groblju u Beogradu.

Preporučeno