Danas se malo fokusiramo na žene, koje svakako od malih nogu sanjaju kako će se jedan dan udati za svoga princa na bijelom konju, i kako će svakako da to bude u prelijepoj vjenčanici koju će da pamti cijeli svoj život. Već tada se zna da će joj najbolja drugarica biti kuma, i da će sa svojom velikom ljubavi imati jako puno djece. 

Na zapadu su svadbu uglavnom elegantne i prolaze bez neke velike pompe i uopšte se puno novaca ne troši na istu, dok je na našim prostorima situacija po tom pitanju i više nego u totalno drugoj krajnosti. Roditelji godinama skupljaju novac za udavanje svoje kćerke, a svadbe u nerijetkim slučajevima znaju da potraaju i po nekoliko dana. 

Međutim, ponekad se i takva veselja znaju završiti jako tragično. U nastavku vam donosimo jednu jako tužnu priču koja se desila sada već davne 2008 godine u Bosni i Hercegovine, tačnije u Bratuncu. Ivana i Drago Blagojević su imali svadbu iz snova i to u po ljeta u avgustu, i sve je bilo spremno za njihov najveći dan u Životu. 

Cijela svadba je proticala u redu, prvo su završili sve stvari koje se trebaju uraditi u opštini, da bi na kraju bilo i crkveno vjenčanje i slavlje je moglo da počne. Ivana je na svadbi i naručila pjesmu “Počnite bez mene” od Ace Lukasa i nakon samo 20 sekundi je pala bez svijesti na pod. Odmah je stigla i hitna pomoć, ali tada je već bilo prekasno, Ivana je preminula od srčanog udara. 

Preporučeno