Nažalost, početak ovog tjedna bio je popraćen obeshrabrujućim vijestima i incidentima koji se odnose na tamnu stranu ljudskih stvari. Pučanstvo je žudjelo za nekim poticajnim i ohrabrujućim vijestima, ali nažalost, trenutno stanje stvari čini nemogućim naići na takve vijesti. Svakodnevno smo bombardirani izvještajima o katastrofama, nesrećama, ubojstvima i smrtnosti. Početak ovog mjeseca bio je samo niz nesreća, a čini se da mu je suđeno da završi na sličan način.

Svijet je izgubio još jednu glazbenu ikonu jer je glasoviti makedonski klarinetist i saksofonist Ferus Mustafov preminuo u 73. godini nakon kratke bolesti. Izvještaji makedonskih medija otkrivaju da je 26. travnja doživio moždani udar, a potom je hospitaliziran u bolnici “8. septembar” u Skoplju. Vijest o njegovoj smrti shrvala je mnoge ljude, uključujući njegove najmilije, kolege i brojne obožavatelje koji svoju tugu izražavaju iskrenim porukama. Ovo je tmurno vrijeme dok glazbena industrija oplakuje gubitak ovog velikog talenta.

Sa sedamnaest godina kreće u profesionalnu karijeru upisujući glazbenu školu u kojoj uči violinu i klarinet. Dok je još bio student, pozvan je da se pridruži bendu koji je vodio Tom Chrchev, a uspjeh njihove turneje nagnao ga je da napusti studij i bavi se glazbom kao profesijom. Nakon što je godinu dana služio vojsku, preselio se u Sarajevo gdje je odigrao ključnu ulogu u rastućoj popularnosti narodne glazbe u to vrijeme. Također je postao direktor glazbenog programa na romskom jeziku za Radioteleviziju Skoplje, što mu je pomoglo da stekne širu međunarodnu publiku. Objavljivao je albume preko cijenjenih svjetskih glazbenih izdavača kao što su Globus Steel i Tropski, čime je dodatno učvrstio svoj status uspješnog glazbenika.

Preporučeno