Danas ćemo da pišemo o jednoj veoma zanimljivoj temi, ali isto tako i jako korisnoj, a riječ je o narodnoj medicini, koja se praktikuje i dan danas. Dakle, bez obzira na to što je sama tehnologija toliko napredovala kao i medicina, pa na tržištu imamo širok izbor raznih lijekova i svega potrebnog, ipak je narodna medicina nekim ljudima prioritet, pa će oni tako prvo probati sve na ovaj način, pa u ukoliko ne uspije, onda se odluče na neko drugo rješenje.

Vjerujemo da kada ste bili mali i ukoliko vas je boljelo uho, da je i vama vaša baba sipala toplo ulje u uho, da je cijedila list čuvarkuće, ili bokvicu na ranu na nozi ili ruci, ako ste imali temperaturu da je umjesto sirupa išlo sirće na noge, ili recimo svinjska mast. To su samo neki od načina narodne medicine, koja još uvijek nije iskorjenjena i koja se i danas praktikuje, iako je sa druge strane mnogo onih koji su opsjednuti sa modernom medicinom, pa za ovakav način liječenja o čemu smo pisali oni neće ni da čuju. Naša današnja tema će da bude Jovo sa Romanije, jedan od najpoznatijih travara u bivšoj Jugoslaviji, koji je bio i ekspert za vidok pritisak, a od kojeg danas boluje veliki broj ljudi.

Upravo u nastavku vam mi donosimo recept Jove travara koji je itekako učinkovit, a sve što vam treba jeste 10 grama karanfilčića, kojeg ćete da prelijete sa 250 mililitara vode. Ostavite da stoji 24 sata, a nakon toga popijte dve supene kašike, te kad to uradite, dospite 2 nove kašike vode. Kada sve popijete, onda napravite novu smjesu, sve dok se pritisak ne dovede u red. Inače, Jovo travar je ovaj recept objavio još sada davne 1974 godine. Vaša mišljenja?

Preporučeno