Nažalost i ovog vikenda imamo vijesti koje nisu nimalo lijepe, a koje nam dolaze sa naše domaće javne scene. Nekoliko puta do sada smo naglasili da je u poslednje vrijeme crna hronika preovladala našim regionom, gdje nas je napustilo dosta poznatih ličnosti, ali ništa bolja situacija nije ni u ostatku svijeta, gdje se također svakodnevno dešavaju neke tragedije.

Svakako da je ovih dana glavna vijest u cijelom svijetu, smrt kraljice Elizabete II, koja nas je napustila, a sada nakon njene smrti, svjetki ali i naši portali preplavljeni su sa raznim člancima koji su posvećeni njoj, a otkrivaju se neki novi detalji koji se odnose na kraljicu, a koje su javnosti itekako zanimljive. Međutim, mi vam danas donosimo vijesti koje nam dolaze sa naše domaće javne scene, kako smo već naveli na samom početku, a po naslovu ste i sami mogli da zaključite o čemu se radi. Vijest koja je osvanula danas u svim domaćim medijima, malo je reći da je šokirala sve, i da ne možemo da vjerujemo da nas je napustio on.

Dakle, riječ je o tome da nas je iznenada napustio čuveni srpski astrolog Dušan Veličković, koji je imao 60 godina, i koji je preminuo jučer. Prema saznanjima medija, njega je jedan korisnik velnes i spa centra koji se nalazi u Beogradu pronašao u bazenu bez svijeti, a odmah je alarmirao sve zaposlene, pa su oni pozvali Hitnu pomoć, ali za njega je nažalost bilo kasno. Njegovu smrt potvrdila je i njegova porodica, a kako smo naveli Dušan je bio jedan od najpoznatijih astrologa u Srbiji i često je gostovao u raznim televizijskim emisijama.