Na dan koji je trebalo da bude slavlje za Novaka Đokovića, dobio je porazne vijesti. Najbolji teniser naše zemlje napunio je 36 godina, ali njegov poseban dan zasjenila je objava da je izgubio titulu najboljeg tenisera svijeta. Ova vest objavljena je u ponedjeljak, dodajući uvredu povredi za Đokovića. Nakon poraza u četvrtfinalu na Mastersu u Rimu, Đoković je doživio pad na ATP rang listi, pao je na treće mjesto. Umjesto njega, mladi Španac Carlos Alcaraz preuzeo je prvo mjesto, a ruski igrač Danil Medvedev sada je ispred Đokovića nakon njegove pobjede na istom turniru.

Uprkos činjenici da će sada biti treći nosilac na predstojećem Rolan Garosu, koji se održava u Parizu 28. maja, ljubitelji tenisa širom svijeta i dalje polažu nade u njega. To je zbog nesrećne vijesti o Novaku Đokoviću, koja ga je ostavila kao najvećeg kandidata za prvu poziciju. Međutim, sada će mu posao na turniru sigurno biti teži. Vrijedi napomenuti da da ATP nije oduzeo bodove za prošlogodišnji turnir u Wimbledonu i umjesto toga dao nove igrače, Nole bi trenutno bio broj jedan na ATP listi. Ova odluka je na kraju značajno uticala na najbolje rangiranje.

Ako bismo računali trenutni plasman, Đoković bi bio vodeći sa ukupno 7.955 bodova, a slijede ga Alkaraz sa 6.860 i Medvedev sa 6.510. Ali sada je besmisleno razmišljati o tome. Ono što je zaista važno jeste da se Đoković fokusira na pripremu za predstojeći turnir i obezbjeđivanje 23. Grend slem pobjede, čemu se njegovi fanovi željno nadaju. Koje je vaše mišljenje o ovome svemu? Pišite nam u nastavku teksta u komentar vaša mišljenja. 

Preporučeno