Farmaceutske kompaije su počele da prave lijekove za sve i svašta , i njima nimalo ne odgovara alternativna medicin , kao ni prirodni , narodni lijekovi , koji su se nekada koristili . Narodna medicina je i danas zastupljena i postoje osobe koje je rado praktikuju , i to sa razlogom.

 

 

Brojni liječnici navode da na našim prostorma ima mnoštvo biljaka koje možemo iskoristiti u svrhu oljeg očuvanja našeg zdravlja , kao i poboljšanja imunološkog sistema . Kao jednu takvu biljku izdvojili bi glg , koji raste na svakom koraku . Preporučuje se čaj od njegovih listova , a od bobica je poznato da se prave kapi . Čaj od gloga je pravi melem za vaš kardiovaskularni siste , ali mnogi druge oristi vaš organzam će imati od njega , pa je tako navedeno da pomaže ljudima koji imaju problem sa snksioznošću ili nesanicom.

 

 

Manjak energije , loš san , sve o nestaje primjenom čaja na duže vrijeme , a to je najmanje što možemo učiniti za sebe . Preporučuje se još i upotreba brusnice za koju su potvrdili da jen sok zakiseljava okraću a samim tim utiče na bakterije koje se nalaze u vašem organizmu i uspješno otklanjaju probleme urinarnog trakta. Kinezi su glog praktikovali u svojim sokovima od prije devet hiljada godina i tada je bio značajan čak i u njihovoj religiji i legendi koja kaže da je Hristova kruna napravljena od nevjerovatne biljke. Glog se koristi i za suzbijanje virusa , kao i bakterijskih infekcija , kao i za pobljšanje imunološkog sistema. Ukoliko redovno pijete čaj od gloga ili kapi , možete očuvati vaše krdiovaskularno zdravlje , i sačuvati vaše srce.

 

 

Preporučeno