Prije svega 3 mjeseca sam izgubila bebu. Nisam je stigla uzeti ni u naručje i naravno, osjećala sam se grozno.

Svega 2 dana nakon svega, moj muž je morao hitno poslom za Ameriku. Molila sam ga da ne ide i da me ne ostavlja samu u ovim teškim trenucima, ali je rekao da jednostavno mora završiti taj posao koji ima.

Zadržao se skoro 2 mjeseca, a u tom periodu smo se rijetko kad čuli, a često mi je i odbijao pozive, sve dok mi jednog dana nije stigla poruka od svekrve. U istoj je napisala da joj nikad nisam bila naročito draga, ali da kao žena ženi mi ovo mora reći.

U poruci mi je otkrila istinu o njenom sinu, odnosno da on…

Već godinu dana vodi dvostruki život. U Ameriku nije uopšte ni otišao, nego živi u jednom gradiću 100 km od mene (inače smo u Njemačkoj). Tamo je sa drugom ženom koja mu je rodila dijete. Prije 3 dana sam otišla u to mjesto i vidjela ih sretne i nasmijane skupa.

Nisam imala snage, prici im iskreno. Pokušavam se sabrati. Pisao mi je neki dan da je navodno kupio avionsku kartu, te da se vraća iduće sedmice. Spremam se dostojanstveno mu sve sasuti u lici i reći mu da sve znam i da može da se vrati ženi s kojom ima dijete.

Mene što je ostavio samu, samo par dana nakon što sam ostala bez bebe mu neću nikada oprostiti, ali se nadam da još nije kasno da nađem čovjeka koji će me voljeti i poštovati.