Po Završetku drugog svetskog rata, svet je ušao u hladni rat i samo se čekalo kada će poćeti nuklearni rat među državama. Naime to je bio politički sukob između zapadnih sila predvođenih SAD-om i istočnih predvođenih SSSR-om koji se vodio od 1945 do 1991. godine. Taj rat je vođen raznim sredstvima, ali nikada nije prerastao u oružani sukob.

To je ustvari bila svojevrsna utrka prvenstveno u naoružanju, zatim i na ostalim poljima kao što su nauka, kultura, sport, a najznačajnija od tih utrka je svemirska trka , odnosno odlazak čoveka u svemir. Uglavnom ljudi su bili u strahu od izbijanja nuklearnog rata, pa su brojni amerikanci u to vreme gradili svoja privatna skloništa. Tako je i Bruce Bearch iz Kanade odlučio da poduzme nešto po tom pitanju da bi zaštitio sebe i svoju porodicu. ono što je on uradio je nešto više od običnog skloništa.

Naime, on je zajedno sa svojom suprugom kupio 42 stara autobusa i zakopali ih u zemlju na svom imanju, a njihovu unutrašnjost je prilagodio za sasvim normalan život i boravak u njemu. Naravno nikada ga nije koristio za svrhu za koju je napravljeno, ali je zbilja fascinantno. Danas je sve to zarđalo i puno prašine. U nastavku vam donosimo video, pa pogledajte kako izgleda ovaj bunker.

Preporučeno