U nastavku današnjeg članka pišemo o našem zdravlju to jeste kao što ste mogli da vidite po samom naslovu ovog članka u nastavku pišemo o zapušenim ušima, a ovo je problem sa kojim je većina ljudi dana bori iako toga nisu ni svesni. Moramo da kažemo kako je higijena ušne šupljine jedna od najosnovnijih i najbitnijih. 

Moramo reći kako se ponekad dešava da se naslade koje su se akumulirale u ušnom kanalu, pretvaraju u “čepove”. Uši se začepljuju a u takvim slučajevim neophodno je uraditi ispiranje ušiju dok lekara. Ono što je najjednostavnie i najpristupačnije jeste sredstvo za ispiranje ušiju i uklanjanje tkzv čepova, je rastvor vodonika peroksida, hidrogen. Također, preporučuje se da ga odmah primenite nakon što ste osetili neprijatan osećaj začepljenosti ušiju. Između ostalog naši stari su to nekada praktikovali.

Ono što je potrebno jeste sledeće: Koristeći pipetu, nakapiti 4-5 kapi 3%-og hidrogena u uho. Zatim kako isprati zapušene uši. Prvo treba da nagnete glavu ili bolje da legnete i ostanite u ovom položaju nekih pet minuta. Tada ćete osetiti karakteristično šuštanje u uhu, što znači da je došlo do reakcije, i tkzv čep počinje da omekšava.

Zatim kako isprati zapušene uši? Nakon toga, prebrišite uvo papirnom maramicom. Za vreme sprovođenja procedure, štapiće za uši nemojte koristiti. Obično, hidrogen odlično savladava problem sa naslagama u ušima. Ako nakon prvog puta, niste osetili značajno olakšanje, ponovite proceduru još jednom posle nekolio sati. Istu proceduru možete uraditi i sledećeg dana.

Preporučeno