Nivin El Gamal je oduvijek vodio izvanredan život, ali kobne večeri u aprilu 2003. godine u japanskom restoranu u Dubaiju odigrala se priča pogodna za holivudsku romansu. Restoran je bio skoro pust, sa samo jednim drugim stolom. Za tim stolom sjedio je nitko drugi do šeik Ahmed bin Said Al Maktoum, jedan od najbogatijih pojedinaca na svijetu, u pratnji prijatelja. Kada su Nivin i njen pratilac ušli, šeik ih je ljubazno pozdravio sa toplim „Dobro došli u Dubai. Nakon kratke i neobavezne razmjene, šeik je dobio kontakt informacije dviju žena bez predstavljanja. Sljedeće večeri zajedno su večerali i on je na prilično dramatičan način otkrio svoj pravi identitet. „Poklonio nam je časopis i stavio ga pred nas. Njegov lik je krasio naslovnicu. Bili smo zatečeni. Delovao je previše mlado da bi bio šeik“, priseća se Nivin.

 

 

Iako je ovaj gest nekim ženama možda poslužio kao znak upozorenja, ova Egipćanka je bila oduševljena cijelim ambijentom – doživjela je neviđenu radost. Romantična veza između Nivina i šeika Ahmeda dramatično se promijenila nakon nekoliko godina, što je rezultiralo košmarnom situacijom koja se na kraju razvila na sudu. Konkretno, Nivin je ustvrdila da su ona i Al Maktoum bili vjenčani, navodeći da se vjenčanje dogodilo u njegovom stanu u Londonu. Međutim, njegov pravni tim oštro je negirao pojavu takvog događaja. Sudskom presudom je priznato prisustvo islamske ceremonije, ali je odbačena valjanost braka prema engleskom zakonu.

 

 

Njihova burna romansa započela je nekoliko sedmica nakon njihovog prvog susreta u Dubaiju, kada je Ahmed posjetio London posebno da vidi Nivina. Bilo joj je poznato da Ahmed ima posla u gradu, jer je bio na poziciji predsjednika avio kompanije Emirates i bio je član jedne od najbogatijih i najutjecajnijih dinastija u Emiratima. Naime, njegov otac, brat i nećak su svi nosili titulu emira u Dubaiju, u periodu tokom kojeg je Ahmed akumulirao zapanjujuće bogatstvo za koje se vjeruje da prelazi 20 milijardi funti.Nakon skoro dvije godine zajedničkog života, veza se pogoršala. Krajem 2004. godine imao sam susret sa jednom od njegovih rođaka tokom večere, i ona je izjavila da krije svoj brak sa Libanonkom i da imaju zajedničku ćerku. Sljedeće godine otkrila je dokaz Ahmedove nevjernosti: “Po povratku s posla primijetila sam slabu mrlju ružičastog karmina na svom jastuku.” Nakon toga, Nivin je doneo odluku da ga napusti. Međutim, 2006. godine, nakon opsežnih napora da je uvjere, riješili su svoje nesuglasice – što je na kraju rezultiralo time da ju je Al Maktoum zaprosio.

 

 

Preporučeno