U svijetu sporta, pogotovo u današnje vrijeme kada je sve moguće, jako veliki broj sportista se jako brzo povrijedi. U većini sportova, tempo igara i kola u kojima igrači učestvuju je jako veliki i intenzivan. Iako je covid 19 uveliko poharao sportske terene opet se širom svijeta primjera radi igraju gotovo svi sportovi, ali na žalost bez ikako publike. Izuzetak je samo u Rusiji, gdje se ipak pušta određeni broj navijača kao i u Engleskoj. 

Mnogi igrači se jednostavno povrijede, i njihove karijere ili totalno propadnu, ili ako se oporave nikada više ne budu isti. Svi se sjećamo hrvatskog fudbalera sa brazilskim porijeklom Eduarda Da Silve, koji je prešao u Englesku, i koji je sijao strah i trepet njihovim odbranama. Međutim, krvnički start Majkla Tejlora, dovela je do stravične povrede kada mu je bukvalno slomio nogu na pola. 

I u košarci su također jako učestale povrede, svi se sjećamo stravične povrede Bobana Jankovića igrača Crvene Zvezde, koji je udario glavom od konstrukciju za koš, te je ostao 100% invalid do kraja života. Tako je danas plejmeker Splita Ilija Đoković povrijedio rame u meču protiv Mege kada je povrijedio rame, te će tako morati u nedjelju na operaciju istog. Naknadnim nalazom utvrđeno je da će srpski košarkaš morati na pauzu 4 do 6 mjeseci. 

Preporučeno