M. B., ugledni ginekolog iz Beograda, uhićen je od strane MUP-a zbog napada na službenu osobu prilikom obavljanja redovne dužnosti. Incident naglašava trenutačno stanje društva, koje je, čini se, u stanju kaosa u kojem više nije jasno odrediti tko je za što odgovoran. Ovaj događaj služi kao jasan podsjetnik na izazove s kojima se suočavaju oni na položajima vlasti i na važnost osiguravanja da pojedinci snose odgovornost za svoje postupke.

Sumnja se da sinoć oko 8.30 osoba na raskrsnici Ulice Milentija Popovića i Bulevara Zorana Đinđića nije poštovala naredbe saobraćajne policije koja je preusmjeravala saobraćaj zbog javnog okupljanja. Umjesto toga, osoba je svojim mercedesom udarila ravno u policajca koji im je blokirao put. Videodokaz jasno pokazuje kako policajac govori vozaču da stane, ali oni to nisu poslušali. Osumnjičenici će zbog ponašanja odgovarati jer su odbili alkotest, a testom na droge utvrđeno je da u organizmu imaju kokain. Postavlja se pitanje kako je medicinski radnik mogao biti pozitivan na tako tešku narkotičku supstancu.

Nakon dvodnevnog zadržavanja, osumnjičeni će biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu na dalju istragu. Dotična će osoba najvjerojatnije biti prekršajno prijavljena jer nije pristupila alkotestu i bila je pozitivna na kokain. Nadalje, nad njima će biti pokrenuta kriminalistička obrada u Trećem osnovnom tužiteljstvu u Beogradu. Vijest o ovom incidentu izazvala je značajnu količinu negativnih povratnih informacija na raznim platformama društvenih medija. Podsjećamo, u Srbiji se posljednjih 10 dana prosvjeduje, a oporba traži ostavku predsjednika Aleksandra Vučića.

Prosječni građani koji ovise o cestama i mostovima za putovanje na posao su oni koji su stvarno pogođeni tekućim prosvjedima. S vremena na vrijeme prosvjedi uzrokuju usporavanje prometa kilometrima, stvarajući velike neugodnosti za te pojedince. U međuvremenu, vladajuća stranka SNS i njen čelnik Aleksandar Vučić kuju strategiju odgovora i najavili su značajan skup u Beogradu za 26. svibnja. Za rješavanje situacije jedina održiva opcija bila bi održavanje novih izbora. Što mislite o ovom pitanju?

Preporučeno