Jelena Marjanović i njeno ubistvo je svakako najveća misterija i zločin koji se desio u Srbiji u posljednjih 10 godina. Niko još ne može da vjeruje da je nakon najmanje 50 suđenja još uvijek niko nije zatvoren i osumnjičen za njeno ubistvo. Dok se to sve ne desi njen suprug Zoran Marjanović je i dalje prvo optuženi za ovaj strašni zločin koji je potresao ne samo Srbiju nego cijelu regiju. 

Podsjećamo, ovaj strašni zločin desio se 2 aprila 2016 godine na nasipu u Borči, a način na koji je ona smaknuta se graniči i može porediti sa najvećim holivudskim hororima. Ona je pronađena u trenerci sa glavom koja je bila neprepoznatljiva, jer je pretrpila preko 20 silovitih udaraca u pravcu njene nježne ženske glave. 

Odmah je priveden njen suprug Zoran Marjanovič, a prve dvije godine kako je bio prvo optuženi za ovo strašno ubistvo, on je ostao bez starateljstva nad njihovom trogodišnjom kćerkom. Vladimir Rebić, direktor policije i dalje tvrdi da ima konkretne dokaze o tome ko je zapravo ubica, ali zbog uticaja na same svjedoke još uvijek ne smije ništa reći po tom pitanju. 

Međutim, sada imamo novi detalj u istrazi a to je da je priveden rumunsku državljanin, kamiondžija Katalina Dorinela Čolpana (40), koji je već imao sličnih djela po Poljskoj i Njemačkoj. Srpska policija je sada dobila zahtjev od austrijske i njemačke policije da im dostavi dokumentaciju, jer se vjeruje da se radi o istom zločincu, koje je već u prošlosti i radio. Nadamo se samo da će se cijela situacija privesti kraju. 

Preporučeno