Dolazi nam polako zimski period i vreme kada balkanske domaćice kreću sa pripremom zimnice, za koju ove godine itekako treba novčanih sredstava. Dovoljno je samo da pogledate koja je cena crvenih paprika koje su glavni sastojak za kvalitetan ajvar. Cene nekog povrća su i duplo veće nego što je bio slučaj prošle godine.

Sam ajvar se međutim, i pored velikih cena itekako pravi na svim područjima, a imali smo scenu iz prošle jeseni kada je jedna metropola popuut Beograda kuvala ajvar po parkovima u centru grada, tako da je celi grad mirisao na pržene patlidžane i paprike. Međutim, mi danas govorimo o najbooljoj salati, a to je svakako kiseli kupus.

Mnoge domaćice ga godinama kisele i jednostavno od novembra pa sve do kraja marta nijedno jelo ne može da prođe bez kiselog kupusa. Sarma, salata, samo su neke stvari koje možete da napravite od kiselog kupusa. Međutim, i dalje imamo jako veliki procenat ljudi koji jednostavno ne zna dobro da nakiseli kupus, a mi ćemo vam danas dati jedan jako koristan savet, kako da nakiselite kupus za jako kratko vreme.

Sve što treba da uradite jeste da očistite jednu glavicu kupusa, i da izbušite je u sredinu izbušite i izvadite koren. U to naspite sirće i dovoljno soli, malo protresite, da se ravnomerno rasporedi po celom kupusu. Onda je stavite u plastičnu kesu i ostavite u zamrzivač 48 sati, a nakon toga ćete verovali ili ne imati kiseli kupus. Da li ste ikada čuli za ovaj način kišeljenja kupusa? Kako vi kiselite kupus?