U svetu postoji verovanje da ako je mačka stigla u vašu kuću i ne želi da izađe to može da ukaže na to da je osetila približavanje nevolja i da je došla da ih otera. U mnogim narodimma mačka koja je sama došla u kuću neke osobe donosi prosperitet i sreću ali i da vas štiti od negativnih vibracija spolja i toksičnih ljudi.

Moramo reći kako u različitim kulturama postji više značenja i simbola vezanih za dolazak mačke: 1. U Indiji su verovali da će ako vam u kuću dođe nečija mačka, uskoro biti venčanje ili vas čeka proširenje porodice. 2. Osoba koju je ova životinja izabrala za vlasnika uskoro može očekivati srećne promene u životu. 3. Smatralo se da usvojeno mače štiti porodicu od nepovoljne energije.

4. Zatim ako zateknete trudnu mačku na kućnom pragu to jest i test i dobar znak a ona neće doći u dom u kojem je energetski haos, već ih privlače mesta koja zrače samo pozitivnom energijom. Njeno pojavljivanje na kućnom pragu ukazuje na to da vas čekaju sreća, uspeh i blagostanje, a posebno ako se pobrinete za mačiće (preuzmete brigu ili udomite kod nekoga). 5. Mačka koja se pojavi na kućnom pragu sa mačićima predstavlja poboljšanje finansijske situacije i obilje. Da bi se ovaj predznak ostvario, svi mačići moraju biti stavljeni u dobre ruke, a jedan možete zadržati za sebe. 6. Mačka koja zaluta u kuću usamljene osobe to može ukazivati na skoriji susret sa srodnom dušom, ali i napredovanje u karijeri za one koji su započeli novi posao.

Preporučeno