Glumica Rialda Kadrić, poznata po ulozi Marije u televizijskoj seriji “Žikina dinastija”, tragično je preminula na ulici, odraz prerane smrti svoje majke tri desetljeća prije. Godine 2021. tragično je i iznenada preminula poznata glumica Rialda Kadrić u 57. godini života. Ova poražavajuća vijest duboko je pogodila brojne pojedince, a posebno one koji su bili gorljivi štovatelji omiljenog filmskog serijala “Žikina dinastija”. Samo nekoliko mjeseci prije svoje smrti, razgovarala je o svom očekivanom povratku na filmsko platno, kako bi tumačila lik Marije u nastavku ove serije.

Igranje je zabava koja mi donosi radost. To nije obveza, već izbor. Nije nužno da se bavim ovom aktivnošću, ali je neizbježno da jednog dana više neću moći sudjelovati. U prošlosti je bilo slučajeva u kojima je moj entuzijazam za igranje mogao izazvati nelagodu ili strepnju među drugima, jer nisu bili sigurni u ishod ili učinke koje bi to moglo imati. Međutim, kako je vrijeme prolazilo, moje razumijevanje i suosjećanje za one na koje bi mogla utjecati moja želja za igrom je raslo. Sada prepoznajem i cijenim i potvrdne i niječne odgovore kao valjane. Na kraju krajeva, ja ne diktiram pravila igre, ali je zadovoljstvo kada u igri uživaju svi – ispričala je za Blic.

Naime, Rialda je neočekivano tragično preminula na ulicama Atene. Slično je i njezinu majku zadesila ista sudbina, izgubivši život na ulici 1991. godine. Glumica je prije nekoliko godina ispričala kako joj je 16. siječnja 1991. majka iznenada preminula na ulicama Beograda. U to vrijeme rat u Jugoslaviji je eskalirao, a ona je odlučila ostati u Londonu i započeti novo poglavlje u svom životu.

Preporučeno