Dana 29.oktobra na portalu Ženaportal.info objavljen je članak sa naslovom “UPRAVO JAVLJENE TEŠKE VESTI, OSTALI SMO BEZ OMILJENOG PEVAČA: CELA REGIJA POTRESENA-Preminula je legenda, TUGA DO NEBA! SVI SU Š0KIRANI NAKON OVE VESTI!” Kada su čitatelji ovog portala naišli na ovaj članak odmah su kliknuli jer su pomislili da se radi o nekom poznatom pjevaču sa naše domaće javne scene, a to nije istina.

U samo teksu članka svi su mogli da shvate da se radi o jednoj poznatoj američkoj muzičkoj zvijezdi, Jeryy Lee Lewisu, koji je u trenutku smrti imao 87 godina, i on nije poznata ličnost sa naših prostora, i ova vijest odnosi se na pjevača kantri muzike koji nas je napustio.

Raskrinkavanje.ba obavilo je analizu ovog članka, njegovog naslova, ali i samog sadržaja, i na kraju oni su došli do zaključka da se radi o običnom klikbejtu, koje je čitatelje navelo da kliknu na članak.

Nakon dodatne analize ispravljena je i tvrdnja da je raskrinkavanje ocjenilo članak kao lažnu vijest, a činjenica je da je članak dobio ocjenu klikbejt.

Preporučeno