Ovaj dan započinjemo sa jednom političkom temom, a vjerujemo da ista baš i neće da vam se svidi. Dakle, riječ je o jednom političkom analitičaru koji se zove Dušan Janjić, a on je inače rado viđen gost američkih obavještajnih službi, a on je jučer zaprijetio kako će Srbija da bude bombardovan, i to zbog toga jer predsjednik Srbije nije primio papir koji su htjeli da mu uruče Evropski izaslanici za Kosovo i Metohiju.

Naime, on je rekao da je ubjeđen da ukoliko predsjednik Srbije bude i dalje odbijao papir za Kosovo, da će građani Srbije, identično da prođu kao i onda kada je Slobodan Milošević odbio papir od Ričarda Holbruka, a Janjić je rekao sljedeće: “Dosta je uobičajena praksa u diplomatiji da političari odbijaju da prime neko pismo, dokument, papir. Stoga nije ni neuobičajeno to što predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije želeo da primi papir koji su nameravali da mu uruče evropski izasanici za Kosovo. Uostalom u prošlosti Srbija pamti sličnu situaciju i vezana je za Slobodana Miloševića i Ričarda Holbruka, tadašnje američkog državnog sekretara”, rekao je on.

Ali kada je u pitanju Vučić, njegovo mišljenje i stav povodom Kosova, koje je on u nekoliko navrata izjavio kako niti jedna sila na sviejtu ne može da promijeni njegovo mišljenje vezano za Kosovo, a rekao je: “Znam šta su bile nečije ideje. Kada sam govorio o novoj arhitekturi nisam nikoga lagao. Oni su posle sami potvrdili sve što sam rekao, kada je Peter Stano rekao da nam trebaju paralelni pregovori. Ja sam dovoljno iskusan i dovoljno politički veteran da ne uzmem taj papir. Taj papir sada čeka da ga uzmem, ali još ne mogu, glava me boli – rekao je on.