Marijana Sajfert, domaćoj javnosti poznata je kao bivša učesnica rijalitija Veliki brat, a ona je nestala u centru Zagreba, prije nekoliko mjeseci, i još uvijek nije pronađena. Tada je policija pronašla njene lične dokumente na mostu. Pronađen je i njen mobilni telefon, ali on nije poslužio kako bi se pronašle neke konkretne informacije koje bi im pomogle da se ona pronađe. Isto tako mnogi su pomislili kako je ona skočila u Savu, a potraga za njom trajala je preko dvije nedjelje, i ona još uvijek nije pronađena, pa sada su mnogi mišljenja da je njena odluka bila da ona samo jednostavno nestane.

Prije nekoliko dana njena sestra Maja dala je izjavu za hrvatske medije, gdje je iznijela veoma zanimljive detalje, pa je tako rekla sljedeće: ”U noći dok je Marijana verovatno umirala, sanjala sam kako se nas dve pozdravljamo. Sutradan kad sam se probudila, odmah sam uzela mobilni i nazvala sestru s kojom se nisam čula mesec dana. Nije se javljala, a ja sam već tad imala čudan osećaj”, ispričala je Maja za Slobodnu Dalmaciju. Na kraju je rekla i sablasne reči:”Nažalost, više ne mislim da je živa. Osećam da je nema. Samo želimo konačno da saznamo pravu istinu i da se možemo od nje dostojno oprostiti. Jednostavno, puno je toga čudno oko te večeri kad je nestala. Njen suprug Karlo nekoliko je puta promenio iskaz na policiji.”

Zatim je ona rekla i ovo: “Ne želim ovime da kažem da joj je nešto uraio, ali neka samo kaže šta se događalo u stanu, jer sam uverena da je došlo do svađe među njima. Meni je sve to jako čudno i dok ne saznam istinu, s njime ne mogu imati kontakt, teško mi je jer znam da neću moći viđati nećaka, ali ostajem pri svome”, rekla je njena očajna sestra.