Poprilično smo sigurni da ste svi do sada već čuli šta se prije samo 24 sata desilo u Hrvatskoj, užasan zemljotres u Hrvatskoj jačine 6,3 stepeni, apsolutno je uništioo ovaj mali gradić koji je udaljen svega 50 ak kilometra od Zagreba. Za sada je crna lista 5 mrtvih osoba, od čega su dvije maloljetne osobe, a gradonačelnik Petrinje je jučer za Al Džaziru, rekao da su scene kao iz ratnih filmova.

Ovaj zemljotres je svakako jedan od najtežih u novijoj istoriji Hrvatske, i sigurno će proći sigurno još par mjeseci dok se Petrinja ne dovede u red što se tiče cijele slike ovog malog grada. Jako veliki gubitak su pretrpili, jer osim materijalnog, neki su na žalost doživjeli i privatni gubitak nekog člana porodice. 

Tako su jučer TV kamere posjetile i bolnicu u Sisku gdje je jedan jako veliki intervju dao i medicinar Alen Sadiković koji radi na pedijatrijskom odjeljenju u ovoj bolnici. Kak oje rekao u ovoj bolnici je vladao veliki haos za vrijeme samog zemljotresa, ljudi po hodnicima su se jednostavno se sudarali od silnog straha. 

Međutim, priča dana nam dolazi iz jednog kontejnera gdje su pronađeni detalji, koji bude nadu u bolje sutra. Na njemu je pisalo “Onaj dan kad se sve treslo”, a vjerovali ili ne, pored ovog kontejnera se jedna mlada majka porodila dok se sve treslo u tom trenutku. 

Preporučeno