Kada je politička scena u Srbiji u pitanju, neki od političara su u javnosti popularniji od najpopularnijih estradnih zvijezda ili od nekih glumaca ili glumica. Najpopularniji je svakako predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Odmah nakon njega, po mnogima, po popularnosti je u samom vrhu premijerka Srbije Ana Brnabić, koja na početku obavljanja svoje dužnosti i nije bila baš toliko popularana, posebno kod desničarskih krugova, i to zato što je žena, ali i zbog njene homoseksualne orijentacije

Ona je poznata i po svojoj ljubavnoj vezi sa doktoricom Milicom, sa kojom ima i sina, a prije nekoliko dana je premijerka Srbije bila gošća u emisiji kod TV voditelja Ognjena Amidžića. Tako je i otkrila kako je u svojoj mladosti imala jednu veliku simpatiju, koja joj se mnogo dopadala i u koju je bila zaljubljena:

” Kristina Egersegi, mađarska plivačica. Oduvijek sam voljela plivanje, ona mi se dopadala” – rekla je Ana Brnabić. Osim toga, ona je Ognjenu otkrila kako joj je velika želja da može malo više da spava:” Voljela bih da više spavam, ono što je optimalno, nekih sedam sati recimo. Mnogo mi je teško da ustanem ujutru u pola sedam. Mnogo bi mi značilo da mogu više da spavam”