Kada je naša estrada u pitanju, postoje neki pjevači i pjevačice koji su već 40, i više godina na estradi i na muzičkoj sceni i koji se mogu nazvati i legendama, a koji su i dalje veoma aktivni, i dalje snimaju pjesme, kao i imaju koncerte i nastupe, mada, naravno, u nešto manjem obimu nego nekada prije. Jedna od njih je svakako i pjevačica Neda Ukraden koja je sa svojom muzičkom karijerom krenula još u sedamdesetim godinama prošloga vijeka, a i dalje je aktivna, i ne posustaje, mada je već zagazila i u osmu deceniju života.

Mnogima je manje poznato da je Neda prije četiri godine doživjela veliku tragediju kada joj je preminula njena majka, a veoma brzo nakon toga popularna pjevačica se bila povukla iz medija jer su joj bili hakovali njen profil na društvenim mrežama te nije mogla ništa da objavljuje. nakon toga je objavila i jednu fotografiju, kojom je pokazala koliko joj je bilo teško u to vrijeme: ” Voljeni ne umiru dok god žive oni koji ih se sjećaju” – napisala je ona uz fotografiju.

Podsjećanja radi, nakon što je svoju mamu Anđeliju, koja je preminula u 92. godini, ispratila na vječni počinak, naša legendarna pjevačica otvorila je dušu o svojim emocijama. Otkrila je kako joj se majka 7 godina mučila sa Alchajmerovom bolešću, te da joj se stanje u nekim danima znalo mnogo pogoršati, te je Neda na neki način i bila spremna na vijest da joj je majka preminula. Ipak, gubitak majke je veoma pogodio našu muzičku zvijezdu, koja je bila veoma vezana za nju i čija joj je podrška bila veoma važna. Nakon toga, Neda je utjehu našla u svojoj kćerci Jeleni, te u svojim unucima, kao i u zetu Predragu