Za kraj ove radne sedmice malo ćemo da se bavimo sa glumcima koji nam dolaze sa naše domaće javne scene, i to oni koji su ostavili veliki trag kada je riječ o domaćoj kinematografiji. Kako ste i sami mogli da zaključite danas ćemo da pišemo o hit seriji “Lud, zbunjen, normalan”, koja je na našim prostorima bila jako gledana, prepuna humora, koji je svima nama potreban.

Najviše zapažen svakako bio je glumac Mustafa Nadarević, a nakon što je on preminuo, i serija je prestala da se snima dalje, jer realno bez njega to više ne bi bila ista priča. Međutim, tu je bilo još dosta kvalitetnih i nadarenih glumaca, a jedna od njih bila je i Belma Lizda Kurt, koja je u seriji bila kućna pomoćnica u porodici Fazlinović. Ona je u seriji igrala ulogu Bube, a kada je riječ o njenom privatnom životu, malo je onih koji znaju da je nju zadesila ogromna tragedija, koja se desila 2010.godine.

Naime, tada je njen sin poginuo u Kanadi, kada je otišao kod svojih rođaka na ljetovanje, gdje je jedna sasvim obična vožnja prerasla u najveću tragediju. On je zajedno sa svojim stricem plovio u čamcu koji se iznenada prevrnuo, a njega su pronašli tek nakon sat vremena i to nekoliko kilometara dalje od mjesta gdje se nesreća desila, i tada je nažalost bilo kasno jer je on već preminio. Nakon jedne odigrane predstave glumica je rekla sljedeće: “Želela sam da stvorim novu dimenziju, koja u velikoj meri dolazi iz moje ljubavi prema teatru i pričanju priča. Ali Umin ormar istovremeno je i moj bunt protiv konzumerizma i nepoštovanja našeg kulturnog nasleđa. Veliki sam poštovalac dece i njihove percepcije sveta, volim da im se približim i postanem im na neki način frendica”, rekla je ona.